Sposób przygotowania:
Mazurek z różaną marmoladą
Mąkę i cukier puder przesiej na stolnicę, dodaj masło i dokładnie posiekaj całość nożem. Do tak połączonych składników dodaj śmietanę, starte i ugotowane wcześniej żółtka oraz żółtko surowe, całość zagnieć na gładkie ciasto, gotowe zawiń w folię i odłóż w chłodne miejsce na pół godziny.
Schłodzone ciasto rozwałkuj i wytnij z niego prostokąt, wierzch surowego jeszcze ciasta posmaruj marmoladą i udekoruj go pasami pozostałego ciasta, całość posmaruj żółtkiem.
Gotowe ciasto piecz w 170stop przez 30min.
Schłodzone ciasto rozwałkuj i wytnij z niego prostokąt, wierzch surowego jeszcze ciasta posmaruj marmoladą i udekoruj go pasami pozostałego ciasta, całość posmaruj żółtkiem.
Gotowe ciasto piecz w 170stop przez 30min.
Justi2401
SylaUla