Sposób przygotowania:
kruche ciasto z truskawkami
Mąkę z proszkiem i masłem posiekać nożem, dodać żółtka, cukier, śmietanę
i zagnieść szybko ciasto. uformować kulę i włożyć na 20 min do lodówki. Następnie wylepić ciastem formę i piec w mocno nagrzanym piekarniku około 20 min. W trakcie pieczenia zmniejszyć temperaturę. Po wyjęciu odstawić do wystudzenia.
Masa: ubić pianę z białek, dodając cukier puder. Pokrojone na ćwiartki truskawki -wymieszać z pianą i cukrem waniliowym. Wyłożyć masę na ciasto i zapiec przez około 20 min w temperaturze 190stC.
i zagnieść szybko ciasto. uformować kulę i włożyć na 20 min do lodówki. Następnie wylepić ciastem formę i piec w mocno nagrzanym piekarniku około 20 min. W trakcie pieczenia zmniejszyć temperaturę. Po wyjęciu odstawić do wystudzenia.
Masa: ubić pianę z białek, dodając cukier puder. Pokrojone na ćwiartki truskawki -wymieszać z pianą i cukrem waniliowym. Wyłożyć masę na ciasto i zapiec przez około 20 min w temperaturze 190stC.