Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z truskawkami
Masło powinno być miękkie, zagniatamy je razem z mąką, cukrem, żóltkami oraz śmietaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Jeśli ciasto jest lepkie to dodać nieco mąki. Odkładamy niewielką część ciasta (ok. 1/3 calości) i wkładamy do zamrażalnika. Pozostałym wykładamy posmarowaną tortownicę lub blaszkę, następnie posypujemy je rozkruszonymi herbatnikami. Układamy truskawki, posypujemy je mąką pszenną i ścieramy na tarce wcześniej odłożoną część ciasta. Pieczemy ok 45-50 minut w temp 180*
![Kruche ciasto z truskawkami Kruche ciasto z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-ciasto-z-truskawkami-291364.jpg)
![Kruche ciasto z truskawkami Kruche ciasto z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-ciasto-z-truskawkami-291365.jpg)
![Kruche ciasto z truskawkami Kruche ciasto z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-ciasto-z-truskawkami-291366.jpg)
![Kruche ciasto z truskawkami Kruche ciasto z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-ciasto-z-truskawkami-291367.jpg)