Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z truskawkami i bezą
Mąkę zagniatamy z masłem, cukrem, proszkiem do pieczenia i żółtkami. Odkłamy owinięte do lodówki.
Truskawki płuczemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki.
Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodając stopniowo cukier.
Blaszkę wykładamy ciastem, zostawiając trochę na wierzch. Na ciasto wykładamy owoce, a następnie pianę i posypujemy startą resztą ciasta.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 50 minut, podpiekając dobrze spód.
Truskawki płuczemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki.
Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodając stopniowo cukier.
Blaszkę wykładamy ciastem, zostawiając trochę na wierzch. Na ciasto wykładamy owoce, a następnie pianę i posypujemy startą resztą ciasta.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 50 minut, podpiekając dobrze spód.