Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Białka ubijamy na sztywno i takie dodajemy do miski, całość mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy 25x40, wyłożonej papierem do pieczenia albo nasmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Śmietanę ubijamy na sztywno, cukier puder i cukier waniliowy mieszamy z śmietan-fixem i miksujemy. Gotową masę wykładamy na biszkopt, układamy truskawki.
Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Tężejącą galaretkę wylewamy na ciasto, wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Białka ubijamy na sztywno i takie dodajemy do miski, całość mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy 25x40, wyłożonej papierem do pieczenia albo nasmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Śmietanę ubijamy na sztywno, cukier puder i cukier waniliowy mieszamy z śmietan-fixem i miksujemy. Gotową masę wykładamy na biszkopt, układamy truskawki.
Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Tężejącą galaretkę wylewamy na ciasto, wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.