Sposób przygotowania:
Ciasto migdałowe z truskawkamiTruskawki:
![Ciasto migdałowe z truskawkami Ciasto migdałowe z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-migdalowe-z-truskawkami-469608.jpg)
Oczyszczone truskawki przekroić na pół. Bardzo duże można na ćwiartki.
Masa:
![Ciasto migdałowe z truskawkami Ciasto migdałowe z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-migdalowe-z-truskawkami-469613.jpg)
Masło lub margarynę należy utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Wbić jajka, dodać mleko, mąkę, mąkę migdałową, proszek do pieczenia oraz aromat. Wszystko razem dokładnie wymieszać - najlepiej mikserem.
Ciasto:
![Ciasto migdałowe z truskawkami Ciasto migdałowe z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-migdalowe-z-truskawkami-469617.jpg)
Ciasto przełożyć do tortownicy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia.
Wierzch wyrównać, delikatnie oprószyć kaszą manną i obłożyć truskawkami (rozcięciem w górę).
Całość posypać płatkami migdałowymi.
Pieczenie:
![Ciasto migdałowe z truskawkami Ciasto migdałowe z truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-migdalowe-z-truskawkami-469620.jpg)
Ciasto piec (w rozgrzanym piekarniku) około 60 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.
Ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.
ewaeu
gusia1000