Sposób przygotowania:
Kruche ciasto ze sliwkami i pianką
Na stolnicę przesiać 3 szklanki mąki, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę i posiekać. Następnie dodać 4 żółtka, 4 łyżki cukru pudru, ocet, 10 g cukru waniliowego i zagnieść kruche ciasto. odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Rozwałkować i włożyć do przygotowanej brytfanny. Nakłuć widelcem i posypać bułka tartą. Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować i ułożyć na cieście skórką do spodu. Ze szklanki mąki, 2 żółtek, pozostałej margaryny, cukru i cukru waniliowego zrobić kruszonkę, i posypać ciasto ze śliwkami. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do180st i piec przez 20 minut. 2 białka, z 1 łyżką cukru ubić na sztywną pianę, dodać 1 łyżkę mąki wymieszaną z kisielem, delikatnie wymieszać. Wyciągnąć podpieczone ciasto z piekarnika i łyżeczką układać stożki z piany. Następnie włożyć ponownie do piekarnika i piec około 15 minut.