Sposób przygotowania:
kruche i delikatne ciastka EXPRESOWE
1. mąkę z masłem utrzeć/ugnieść na gładką masę. 2. dodać biały ser, ugnieść ciasto. 3.Na powierzchni wysypanej mąką rozwałkowywać kolejno porcje ciasta i kroić na kwadraty (ok 4x4cm) albo wykraiwać szklanką kółka. 4. Nałożyć konfitury (niecałą łyżkę, bo się wylewają podczas pieczenia) i skleić 2 przeciwne rogi. 5. Piec w temp 180st C ok 30minut. 6. Gotowe ciastka obsypać cukrem pudrem.
pałla
misia14
ten przepis jest kompletny i ciasteczka wychodzą przepyszne, nalezy tylko uzyc sera twarogowego (nie z wiaderka) w kostce i polecam powidła, a nie dżem...
bede.gryzc
jest zdecydowanie napisany od początku do końca. ani jednego składnika nie brakuje. polecam ser twarogowy (półtłusty albo chudy) oraz powidła lub jabłka do nadzienia.
ZARĘCZAM że wychodzą wyśmienite
gosia56