szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Kruche kukurydziane ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ciasteczka przez dodanie mąki kukurydzianej są bardzo kruche, i rozpływają się w ustach.

Kruche kukurydziane ciasteczka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche kukurydziane ciasteczka

 

 

Sposób przygotowania:

Kruche kukurydziane ciasteczka
Masło ucieramy z cukrem pudrem, nastepnie dosypujemy mąki, sól. Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta, które to przekłaamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy krótkie ciasteczka o średnicy ok 1 cm. Ciastka najlepiej wyciskac od razu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 10 minut w 180 stopniach. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i ozdabiamy nią ciasteczka.
Kruche kukurydziane ciasteczka
Na początku ucieramy masło z cukrem puder.
Kruche kukurydziane ciasteczka
Dodajemy mąki i szczyptę soli i mieszamy
Kruche kukurydziane ciasteczka
Ciastem napełniamy rekaw cukierniczy i wyciskamy ciasteczka
Kruche kukurydziane ciasteczka
Ciasteczka muszą być dość krótkie. Pieczemy ok 10 minut.