Sposób przygotowania:
Kruche kwiatuszki z marmoladą
W misce ucieramy cukier i cukier waniliowy , następnie stopniowo dodajemy jajka - chwilę ucieramy. Następnie przekładamy ciasto na stolnicę, wyrabiamy do końca rękami - ciasto schładzamy 1 godzinę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkowujemy, wycinamy foremkami ciasteczka, układamy na posmarowaną blaszkę - pieczemy 12 minut w temperaturze 180. Upieczone ciasteczka, smarujemy marmoladą i składamy, przygotowane ciasteczka dekorujemy kolorowymi lukrem, odkładamy do zastygnięcia.
![Kruche kwiatuszki z marmoladą Kruche kwiatuszki z marmoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-kwiatuszki-z-marmolada-253008.jpg)
![Kruche kwiatuszki z marmoladą Kruche kwiatuszki z marmoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-kwiatuszki-z-marmolada-253009.jpg)
![Kruche kwiatuszki z marmoladą Kruche kwiatuszki z marmoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-kwiatuszki-z-marmolada-253010.jpg)
![Kruche kwiatuszki z marmoladą Kruche kwiatuszki z marmoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-kwiatuszki-z-marmolada-253011.jpg)