Sposób przygotowania:
Kruche migdałowe rogaliki
Wszystkie podane składniki zagnieść na gładkie ciasto, pamiętając aby nie zagniatać zbyt długo.
Ciasto owinąć folią i włożyć do lodówki na ok 1.
Ciasto wyjąć po tym czasie,podzielić na części, każdą porcję ciasta wałkujemy na grubość ok 1cm w okrąg, który podzielić na trójkąty i każdy zwijać do środka, formując rogaliki.
Gotowe układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 15 minut w temp. 180 stopni.
Po upieczeniu wystudzić, a następnie posmarować lukrem i obsypać płatkami migdałowymi
Ciasto owinąć folią i włożyć do lodówki na ok 1.
Ciasto wyjąć po tym czasie,podzielić na części, każdą porcję ciasta wałkujemy na grubość ok 1cm w okrąg, który podzielić na trójkąty i każdy zwijać do środka, formując rogaliki.
Gotowe układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 15 minut w temp. 180 stopni.
Po upieczeniu wystudzić, a następnie posmarować lukrem i obsypać płatkami migdałowymi