Sposób przygotowania:
Kruche pierożki z jabłkami
Mąkę posiekać z margaryną,dodać pozostałe składniki i połączyć.
Schłodzić w lodówce ok. 1/2 godz.Jabłka obrać,usunąć gniazda
nasienne i podzielić na mniejsze części.Ciasto rozwałkować na
grubość 1/2 cm i wykrawać szklanką krążki.Kłaść cząstki jabłka
na połowie krążka i przykrywać drugą połową,zlepić.Blachę
wysmarować tłuszczem,ułożyć pierożki i piec w temp.180 st.
przez 20 minut na jasnozłoty kolor.
Gorące oprószyć cukrem pudrem.SMACZNEGO :)
Schłodzić w lodówce ok. 1/2 godz.Jabłka obrać,usunąć gniazda
nasienne i podzielić na mniejsze części.Ciasto rozwałkować na
grubość 1/2 cm i wykrawać szklanką krążki.Kłaść cząstki jabłka
na połowie krążka i przykrywać drugą połową,zlepić.Blachę
wysmarować tłuszczem,ułożyć pierożki i piec w temp.180 st.
przez 20 minut na jasnozłoty kolor.
Gorące oprószyć cukrem pudrem.SMACZNEGO :)