Sposób przygotowania:
Jabłecznik z bakaliami i nutelląETAP 1:
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w jednakowej wielkości kostkę. Dodać suszoną żurawinę i posiekane orzechy laskowe. Wsypać cukier i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin, aż jabłka puszczą sok.
ETAP 2:
Jajka zmiksować z kremem czekoladowym i dodać jabłka razem z bakaliami oraz sokiem. Wymieszać za pomocą łyżki, a na końcu wsypać przesianą mąkę z kakao i spulchniaczami.
ETAP 3:
Po wymieszaniu przełożyć do dużej keksówki (10 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 50 min. Smacznego :)
SylaUla