Sposób przygotowania:
Kotlety z ciecierzycy i pieczarek
1. Cebulę, pora podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone drobno pieczarki. Odrobinę solimy, aby z pieczarek szybciej odparowała woda.
2. Ugotowaną ciecierzycę przekładamy do kielicha blender i miksujemy na jednolitą konsystencję. Dodajemy odrobinę wody.
3. Zmiksowaną ciecierzyce przekładamy do miski i dodajemy podsmażone warzywa.
4. Dodajemy jajko, bułkę tartą, czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki.
5. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, oregano, wędzoną papryką oraz kurkumą.
6. Możemy doprawić kuminem.
7. Mieszamy wszystko dokładnie i formujemy masę w kształt kotletów, obtaczamy bułką tartą i smażymy na patelni.
2. Ugotowaną ciecierzycę przekładamy do kielicha blender i miksujemy na jednolitą konsystencję. Dodajemy odrobinę wody.
3. Zmiksowaną ciecierzyce przekładamy do miski i dodajemy podsmażone warzywa.
4. Dodajemy jajko, bułkę tartą, czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki.
5. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, oregano, wędzoną papryką oraz kurkumą.
6. Możemy doprawić kuminem.
7. Mieszamy wszystko dokładnie i formujemy masę w kształt kotletów, obtaczamy bułką tartą i smażymy na patelni.
ciasteczka
biedroneczki