Sposób przygotowania:
Kruche pyszności
Mąkę siekamy z margaryną, dokładamy żółtka oraz śmietanę. Zagniatamy ciasto. Formujemy z niego grzebyki oraz rogaliki. Przed włożeniem do piekarnika ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem oraz posypujemy grubym cukrem ( Gruba rafinada). Pieczemy w 180°C do zrumienienia (około 15 minut).Grzebyki: Ciasto wałkujemy na kształt prostokąta. Na całej długości dłuższego boku nakładamy marmoladę i zwijamy w rulon. Sklejamy boki. Nożem tniemy rulon na odcinki około 5 cm. nacinamy je delikatnie z jednej strony i lekko zawijamy.Rogaliki. Ciasto wałkujemy na prostokąt. Tniemy pas szerokości około 5 cm i wycinamy z niego trójkąty. U podstawy każdego trójkąta nakładamy marmoladę i formujemy rogaliki.