Sposób przygotowania:
kruche rogaliki - czekoladowo makowe
Mąkę wsypujemy na stolnicę. Dodajemy do niej proszek do pieczenia i cukier. Margarynę kroimy na mniejsze kawałki, łączymy z mąką i siekamy nożem. następnie dodajemy jajo, olej i mleko. Wszystko ponownie siekamy nożem i zaczynamy ugniatać ciasto. Wkłądamy na pół godziny do lodówki. W głebokiej misce wykładamy masę makową, dodajemy masło czekoladowe i dokładnie mieszamy. Możemy łyżką , lecz dokładniej będzie mikserem.Ciasto rozwałkowujemy na okrągły placek. Wycinamy z niego trójkąty. Na każdy trójkąt nakłądamy po dużej łyżce mnadzienia i zawijamy w rogalik. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Nasze rogaliki pieczemy ok 20 minut. Po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem
marietta