Sposób przygotowania:
Kruche rogaliki na jogurcie
Mąkę przesiać na stolnicę dodać proszek do pieczenia i szczyptę soli. Zimne masło włożyć do mąki i siekać nożem, następnie rękami kruszyć, mieszając razem z mąką, aż masło się połączy z mąką tworząc sypkie grudki. Wsypać cukier i cukier waniliowy, dodać żółtka i przemieszać nożem lub ręką, dodać jogurt i zarobić gładkie ciasto. Ciasto włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po upływie tego czasu, ciasto wałkujemy i np. od DUŻEGO talerza wykrawamy okrąg. Następnie kroimy ciasto w ten sam sposób jak pizze,aby powstały nam trójkąty. Wzdłuż dłuższego boku trójkąta układamy niewielką ilość marmolady i od tego samego końca zaczynając zwijamy rogalik. Uformowane ciastka układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową i pieczemy około 25 minut. Podajemy posypane cukrem pudrem.