Sposób przygotowania:
Kruche rogaliki z czekodżemem.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnicę,posiekać wraz z niecałą kostką masła ostrym nożem,zsunąć na stosik,zrobić dołek,wbić żółtka oddzielone od białek,dodać cukier,cukier waniliowy,śmietankę.Wyrobić i zagnieść w kulę,rozwałkować i radełkiem wykrawać kwadraty o śr.5razy 5 cm. Nakładać łyżeczką konfiturę czekoladowo-wiśniową na środek odwróconego kwadracika oraz zwinąć płat ciasta w rogalik,zaginając dwa rożki do siebie.Ułożyć rogaliki na natłuszczonej blasze wyłożonej pergaminem.Posmarować wierzchy ciastek lekko białkiem,posypać sezamem,lekko dociskając do ciasta,aby nie opadały.Wstawić blachę z zawartością do wcześniej nagrzanego do 200 st.C piekarnika.Piec ok.20-25 min.Po upieczeniu wyjąć,ostudzić i jeść.