migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Kruche rogaliki z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Rogalików nigdy nie robiłam więc na pierwszy raz zrobiłam takie proste. Wyszły pyszne i nawet całkiem kształtne:)

Kruche rogaliki z marmoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche rogaliki z marmoladą

 

Sposób przygotowania:

Kruche rogaliki z marmoladą
Margarynę wyjąć wcześniej z lodówki aby nieco zmiękła. Wszystkie składniki przełożyć do miski lub na stolnice i zagnieść ciasto. Następnie ciasto wstawić na 1 godzinę do lodówki. Potem ciasto podzielić na cztery części. Każdą część podsypać mąką i rozwałkować na duży okrągły placek. Następnie każdy placek-koło podzielić na 8 trójkątów. Na szerszej części ułożyć ok pół łyżeczki marmolady i zwinąć w rogalika. Gotowe rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec ok 25-30 funkcja termoobieg aż rogaliki się zarumienią. Wystudzone rogaliki posypać cukrem pudrem. 
Kruche rogaliki z marmoladą
Etap 1 Wszystkie składniki przełożyć do miski lub na stolnice i zagnieść ciasto. Następnie ciasto wstawić na 1 godzine do lodówki.
Kruche rogaliki z marmoladą
Etap 2 Potem ciasto podzielić na cztery części. Każdą część podsypać mąką i rozwałkować na duży okrągły placek.
Kruche rogaliki z marmoladą
Etap 3 Następnie każdy placek-koło podzielić na 8 trójkątów. Na szerszej części ułożyć ok pół łyżeczki marmolady i zwinąć w rodalika.
Kruche rogaliki z marmoladą
Etap 4 Gotowe rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec ok 25-30 funkcja termoobieg aż rogaliki się zarumienią.