IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Kruche serduszka na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie w przygotowaniu, kruche ciasteczka do kawki i herbary

Kruche serduszka na szybko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche serduszka na szybko

 

  • 3 szklanka mąka pszenna,
  • 3/4 kostka margaryna,
  • 1/2 szklanka cukier,
  • 3 szt jaja,
  • 1/2 łyżeczka olejek cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Kruche serduszka na szybko
Do dużej miski wsypać mąkę i dodać margarynę, następnie posiekać margarynę (w tej mące). Dodać olejek cytrynowy, cukier oraz jajka. Wszystkie składniki zgnieść razem aż do uzyskania jednolitej masy. Otrzymane ciasto można na godzinę włożyć do lodówki aby się lepiej wałkowało i dzieliło. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać serduszka foremkami (mogą oczywiście być różne kształty). Gotowe ciasteczka wyciągamy z piekarnika. Można posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą. Smacznego!
Kruche serduszka na szybko
Do dużej miski wsypać mąkę i dodać margarynę, następnie posiekać margarynę (w tej mące).
Kruche serduszka na szybko
Dodać olejek cytrynowy, cukier oraz jajka.
Kruche serduszka na szybko
Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać serduszka foremkami (mogą oczywiście być różne kształty).
Kruche serduszka na szybko
Wykrojone serduszka układamy na blaszce na papier do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni przez około 15-20 minut.