Sposób przygotowania:
Kruche serduszka przekładane nutellą.
Na stolnicę wysypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,posiekać ją z masłem na wiórki,zsunąć na stosik,wbić żółtka oddzielone od białek,szklankę cukru,cukier waniliowy,1/4 szklanki śmietany lub więcej.Wyrobić składniki na kruche ciasto i zagnieść w kulę.Schłodzić z pół godziny w lodówce w woreczku foliowym.Po wyjęciu rozwałkować na stolnicy,podsypując mąką pod spód.Wykrawać foremką średnie serduszka-powinno ich być z 30 lub 26 sztuk,aby można było po upieczeniu przekładać krem- -em.Wysmarować blachę tłuszczem roślinnym,wyłożyć arkuszem folii aluminiowej,układać w 3 cm.odległości ciastka i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190-200 st.C i piec z 15-20 min.Po upie- -czeniu wyjąć,ostudzić i przekładać na deseczce kruche serduszka kremem "Nutella" w jednym smaku lub w dwóch-mleczno-orzechowym.
LuKaSz4761
marietta
Smakowita
suri29