Sposób przygotowania:
Kruche serduszka w polewie kakaowej z kokosem
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia i cukier waniliowy, cukier kryształ, wymieszać.
Margarynę pokroić, dodać i posiekać nożem, wbić żółta i jajko, trochę jogurtu lub śmietany.
Wyrobić ciasto i włożyć na 1 h do lodówki zawinięte w folię spożywczą. Wyjąć i rozwałkować do 1 cm i wykrawać małą foremką serduszka.
Wykładać na blaszkę wyłożoną matą silikonową lub papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec około 10 minut w 180-190 stopniach na rumiano.
Przygotować polewę kakaową i oblewać wystudzone ciastka, następnie obsypać kokosem.
Włożyć do chłodnego miejsca aby polewa stężała. Smacznego :)
Margarynę pokroić, dodać i posiekać nożem, wbić żółta i jajko, trochę jogurtu lub śmietany.
Wyrobić ciasto i włożyć na 1 h do lodówki zawinięte w folię spożywczą. Wyjąć i rozwałkować do 1 cm i wykrawać małą foremką serduszka.
Wykładać na blaszkę wyłożoną matą silikonową lub papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec około 10 minut w 180-190 stopniach na rumiano.
Przygotować polewę kakaową i oblewać wystudzone ciastka, następnie obsypać kokosem.
Włożyć do chłodnego miejsca aby polewa stężała. Smacznego :)