Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z seremkruche korpusy
Do dużej miski przesiać mąkę. Dosypać cukier puder i pokrojoną na kawałki margarynę.
Wbić żółtka, wlać łyżkę śmietany i wyrobić szybko ciasto. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na placek o grubości ok. 5 mm.
Szklanką wycinać z ciasta kółka i wylepiać nimi nasmarowane masłem i wysypane mąką foremki na babeczki.
Korpusy podpiec przez ok. 10 minut w temp. 180 stopni.
Masa serowa
Ser biały zblendować. Miękkie masło utrzeć z żółtkami. Dodać biały ser. Wsypać cukier puder i dalej ucierać.
Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną i proszek budyniowy. Na koniec dodać kilka kropel aromatu do ciasta.
Białka ubić na sztywną pianę i wmieszać do masy serowej.
Masą serową wypełnić podpieczone babeczki i ponownie wstawić je do piekarnika. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu babeczki przestudzić i wyjąć z foremek. Udekorować roztopioną czekoladą i lukrem.
SylaUla