Sposób przygotowania:
Ciasteczka ze szpinakiem
Mąkę przesianą na stolnicę wymieszać z masłem lub z margaryną i białym serem zmielonym z wiaderka. Posiekać, wsypać szczyptę soli i wyrobić ciasto.
Następnie rozwałkować ciasto podsypując lekko mąką na grubość około 0,5 cm. Wycinać szklanką lub foremką krążki i w połowie krążków powycinać foremką serduszka.
W sumie ma być taka sama ilość krążków całych i z wyciętymi serduszkami. Wstawić do piekarnika i piec 1 80 stopniach około 10 minut na złoty kolor.
Wcześniej odmrożony szpinak podsmażyć z cebulką drobno pokrojoną na patelni na małe klarowanym z ząbkiem czosnku.
Podlewać bulionem jeżeli jest taka potrzeba, przyprawić do smaku pieprzem i solą ziołową. Wystudzonym farszem smarować krążki ciastek całe i sklejać z ciastkami z wyciętym serduszkiem.
Można po wierzchu posypać solą ziołową. Smacznego ;)
Następnie rozwałkować ciasto podsypując lekko mąką na grubość około 0,5 cm. Wycinać szklanką lub foremką krążki i w połowie krążków powycinać foremką serduszka.
W sumie ma być taka sama ilość krążków całych i z wyciętymi serduszkami. Wstawić do piekarnika i piec 1 80 stopniach około 10 minut na złoty kolor.
Wcześniej odmrożony szpinak podsmażyć z cebulką drobno pokrojoną na patelni na małe klarowanym z ząbkiem czosnku.
Podlewać bulionem jeżeli jest taka potrzeba, przyprawić do smaku pieprzem i solą ziołową. Wystudzonym farszem smarować krążki ciastek całe i sklejać z ciastkami z wyciętym serduszkiem.
Można po wierzchu posypać solą ziołową. Smacznego ;)