Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kruche ślimaczki na przekąskę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 24
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybka imprezowa przekąska, w przygotowaniu jej kilka chwil, reszta w piekarniku a goście zachwyceni - polecam

Kruche ślimaczki na przekąskę Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche ślimaczki na przekąskę

 

  • 1 opakowanie ciasta kruchego (miałam gotowe)
  • sos meksykański ostry
  • żółty ser 10 dag
  • szynka konserwowa 4 plastry
  • oliwki z papryką
  • 2 kiełbaski surowe pieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Kruche ślimaczki na przekąskę
Ciasto rozwijamy, smarujemy pikantnym sosem, układamy plastry szynki, z brzegu nakładamy kiełbaski, na całość posypujemy starty na dużych oczkach żółty ser. Dodajemy pokrojone w plastry oliwki i całość zwijamy dość ciasno w roladę - kiełbaski mają znaleźć się w środku, roladę kroimy na plastry, przekładamy na blaszkę. Ślimaczki pieczemy przez około 25-30 minut w 180-200 stopniach - mają być zarumienione.
Kruche ślimaczki na przekąskę
ciasto rozwijamy polewamy pikantny sosem i rozsmarowujemy go
Kruche ślimaczki na przekąskę
układamy szynkę oraz kiełbaski i posypujemy żółtym serem
Kruche ślimaczki na przekąskę
następnie nakłądamy pokrojone w plastry oliwki
Kruche ślimaczki na przekąskę
Zwinietą roladę kroimy w plastry które przekłądamy na blaszkę