Sposób przygotowania:
Szynka na święta z indyka
Mięso z indyka, ja wybrałam pierś z indyka najpierw myjemy, obcinamy jakieś niepotrzebne błonki i osuszamy. Ważymy i posypujemy solą do peklowania miesi odstawiamy na 24 godziny do lodówki.
Następnego dnia mięso opłukać z soli peklującej i łożyć do siatki masarskiej. Z podanych składników przygotować zalewę i zagotować.
Do gotującej zalewy włożyć szynkę i gotować około 30- 40 minut na delikatnym małym płomieniu. Odstawić do wystudzenia w zalewie na noc i następnego dnia powtórzyć tak samo, czas gotowania można skrócić o parę minut. Wystudzoną szynkę osączyć z zalewy i wyjąć z siatki masarskiej. Można kroić na kanapki.
Smacznego
Następnego dnia mięso opłukać z soli peklującej i łożyć do siatki masarskiej. Z podanych składników przygotować zalewę i zagotować.
Do gotującej zalewy włożyć szynkę i gotować około 30- 40 minut na delikatnym małym płomieniu. Odstawić do wystudzenia w zalewie na noc i następnego dnia powtórzyć tak samo, czas gotowania można skrócić o parę minut. Wystudzoną szynkę osączyć z zalewy i wyjąć z siatki masarskiej. Można kroić na kanapki.
Smacznego