Sposób przygotowania:
Kruche tarteletki z kminkiem.
Mąkę przesiać przez sito na stolnicę,dodać masło,siekając je z mą- -ką na wióry.Zgarnąć,zrobić dołek,wbić żółtka,dać śmietankę,sól i kminek.Wyrabiać i zagnieść,podsypując mąką.Ulepić z ciasta kulę,wsadzić w folię i do lodówki na godzinę.Po wyjęciu rozwałkować ciasto i nasmarować foremki tłuszczem roślinnym oraz odrywać kawałki ciasta kruchego,wylepiać nimi natłuszczone foremki.Przed upieczeniem posmarować wierzchy babeczek białki- -em.Wstawić do nagrzanego do 170-180 st.C i piec z 15-20 min. Po wyjęciu ostudzić.Pieczarki oczyścić,pokroić na talarki,obsmażyć na maśle,doprawić,wymieszać.Nadziewać i podawać.