Sposób przygotowania:
Kruche witrażyki 3
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać z tłuszczem. Dodać resztę składników,szybko zagnieść ciasto i schłodzićje w lodówce. Potem rozwałkować na cienki placek i foremką wykrawać z niego ciasteczka. W środku każdego zrobić otwór na dowolną galaretkę, a brzeg ciasteczek przekłuć słomką do napojów( w ten sposób powstanie otwór na nitkę) Ułożyć ciasteczka w odstępach na wyłożonej pergaminem plaszce i upiec na złoty kolor. Każdą galaretkę rozpuścić w osobnym naczyniu w 150ml wrzącej wody i wystudzić. Otwory w wystudzonych ciasteczkach napełnić tężejącymi galaretkami. Odstawić blachę w chłodne miejsce. Cistka są idealne na święta aby zawiesić je na choince lub poprostu położyc je na talerzu. Smacznego! :)