Sposób przygotowania:
Kruche z budyniową piankąETAP 1:
![Kruche z budyniową pianką Kruche z budyniową pianką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-budyniowa-pianka-ciastem-wylozyc-dno-formy-do-pieczenia-355205.jpg)
Margarynę posiekać z cukrem, dodać do niej przesianą mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia na końcu żółtka jajek,szybko zagnieść kruche ciasto które schłodzić około 1 godziny w lodówce. Formę do pieczenia (30 cm na 20 cm) wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką, 3/4 całego ciasta rozwałkować na wielkość blaszki i wyłożyć nim jej dno.
ETAP 2:
![Kruche z budyniową pianką Kruche z budyniową pianką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-budyniowa-pianka-pianke-zaraz-po-przygotowaniu-wylac-na-ciasto-355206.jpg)
Pianka budyniowa:
Białka jajek ubić na sztywno do ubitych dosypywać porcjami cukier i nadal ubijać na najwyższych obrotach miksera do uzyskania bardzo sztywnej bezy do ubitej bezy wsypać suchy proszek budyniowy, cały czas ubijać na koniec dodać olej i delikatnie wszystko wymieszać.
Piankę budyniową wylać na ciasto
ETAP 3:
![Kruche z budyniową pianką Kruche z budyniową pianką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kruche-z-budyniowa-pianka-posypac-jagodami-kruszonka-z-ciasta-ktore-zostalo-355207.jpg)
Po wierzchu posypać jagodami i kruszonką z pozostałego ciasta. Piec w temp. 190 st około 35-40 minut do suchego patyczka i wysuszonej wierzchniej warstwy bezy budyniowej.