Sposób przygotowania:
Rabarbarowiec z budyniową pianką
Oddzielić białka od żółtek. Z masła, mąki, żółtek, proszku do pieczenia i cukru pudru zagnieść kruche ciasto. Schłodzić je w lodówce.Rabarbar opłukać i pokroić na małe kawałki. Przełożyć do garnka, zasypać cukrem waniliowym i pudrem. Podgrzewać aż rabarbar puści sok i stanie się różowy.Piekarnik rozgrzać do 180 st. Ciasto podzielić na 2 części. Większą częścią wyłożyć dno tortownicy. Podpiec je przez 12 minut w nagrzanym piekarniku.Na podpieczony spód wyłożyć rabarbar.Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać budyń i 1 łyżkę cukru pudru. Pianę wyłożyć na rabarbar. Z drugiej części ciasta zrobić na pianie krateczkę. Piec 35 minut w 170 st.Przed podaniem można oprószyć pudrem.