Sposób przygotowania:
Kruche z czereśniami i budyniową piankąCiasto kruche:
Zimną margarynę posiekać i zagnieść ciasto razem z pozostałymi składnikami. Ciasto podzielić na 2 części (60 i 40 %). Włożyć do zamrażalki co najmniej na godzinę. Dużą blachę, taką 33x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Zetrzeć na tarce większą część ciasta. Docisnąć ręką i piec około 20 minut w 190 stopniach, aż ciasto lekko się zrumieni. Wystudzić.
Pianka
Białka ubić na sztywną pianę i stopniowo dodawać cukier. Następnie dodawać stopniowo budyń, cały czas miksując. Na koniec wlewać strużką olej. Na zimny spód wyłożyć piankę, ułożyć połówki czereśni (skórka na dole).
Czereśnie
Na czereśnie zetrzeć pozostałe ciasto. Piec około 30-40 minut w 190 stopniach. Ostudzić.