Sposób przygotowania:
Kruche z malinami
CIASTO KRUCHE: mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać przez sito, na stolnicę, a następnie dodać cukier, margarynę i żółtka. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. Piec ok. 20 minut w 180 st. Drugą włożyć do lodówki. Podpieczony spód wyjąć z piekarnika i ostudzić.
PIANA: Ubić białka, dodawać cukier i cukier wanilinowy. Wsypać na koniec proszek budyniowy i olej. Wymieszać. Na zimną część ciasta wyłożyć pianę, ułożyć maliny, posypać cukrem pudrem. Drugą część ciasta rwać na mniejsze kawałki i układać na maliny. Piec w 180 st. przez 40 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i posypać cukrem pudrem.