Sposób przygotowania:
Kruchy z malinami i jabłkami
Ciasto: Z margaryny, żółtek, mąki, cukru waniliowego i cukru pudru oraz margaryny i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto kruche. Dzielimy je na dwie części i wkładamy na chwilę do lodówki.
Piana: Białka ubijamy wraz z cukrem na sztywną pianę. Na końcu wsypujemy budyń i chwilkę ubijamy.
Połowę ciasta dajemy na formę o wymiarze 25/36 posypujemy je bułką tartą i wykładamy obrane i pokrojone w kostkę jabłka oraz maliny.
Drugą część ciasta ścieramy na tarce o większych oczkach. Pieczemy do godziny w 180 stopniach.
Piana: Białka ubijamy wraz z cukrem na sztywną pianę. Na końcu wsypujemy budyń i chwilkę ubijamy.
Połowę ciasta dajemy na formę o wymiarze 25/36 posypujemy je bułką tartą i wykładamy obrane i pokrojone w kostkę jabłka oraz maliny.
Drugą część ciasta ścieramy na tarce o większych oczkach. Pieczemy do godziny w 180 stopniach.