Sposób przygotowania:
Kruchy z malinami
Na stolnicę wyłożyć przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, cukier, żółtka oraz śmietanę i wyrobić ciasto. Większą część ciasto wyłożyć na wcześniej wysmarowaną blachę i posypać bułką tartą. Na ciasto położyć maliny.
Białka ubić, dodać cukier, a na końcu wsypać kisiele. Wszystko razem połączyć i wyłożyć na owoce. Pozostałe ciasto podzielić na pół, do jednej części dodać kakao.
Skubać kawałki ciasta raz jasnego, a raz ciemnego i układać obok siebie na pianie.
Piec w piekarniku w 180 st około 45 min.
Zimny posypać cukrem pudrem.
Białka ubić, dodać cukier, a na końcu wsypać kisiele. Wszystko razem połączyć i wyłożyć na owoce. Pozostałe ciasto podzielić na pół, do jednej części dodać kakao.
Skubać kawałki ciasta raz jasnego, a raz ciemnego i układać obok siebie na pianie.
Piec w piekarniku w 180 st około 45 min.
Zimny posypać cukrem pudrem.
weronikaS