Sposób przygotowania:
Kruche z malinami i pianką
Margarynę posiekać nożem z wymieszaną mąką z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto. Ciasto podzielić na 2 części, jedną mniejszą, drugą większą. Mniejszą część ciasta, włożyć do woreczka i do zamrażalki, większą częścią wyłóżyć spód tortownicy 27 cm.
Pianka budyniowa:
Pianę ubić na sztywno, do piany dodawać stopniowo cukier, dalej ubijać. Budynie w proszku wsypać do piany, zmiksować. Na samym końcu wlać cienkim strumieniem olej, dokładnie wymieszać. Wylać piankę na ciasto.
Umyte i osączone maliny, poukładać na piance, lekko wciskając do środka.
Resztę ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Piec w nagrzanym piekarniku do 175 stop, przez około 45 minut.
Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.
Pianka budyniowa:
Pianę ubić na sztywno, do piany dodawać stopniowo cukier, dalej ubijać. Budynie w proszku wsypać do piany, zmiksować. Na samym końcu wlać cienkim strumieniem olej, dokładnie wymieszać. Wylać piankę na ciasto.
Umyte i osączone maliny, poukładać na piance, lekko wciskając do środka.
Resztę ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Piec w nagrzanym piekarniku do 175 stop, przez około 45 minut.
Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.