Sposób przygotowania:
Szarlotka z malinami i beząCiasto:
Składniki ciasta kruchego łączymy ze sobą,szybko zagniatamy kruche ciasto.
dzielimy na dwie części, większą częścią wylepiamy spód blaszki wyłożonej pergaminem.
ETAP 2:
Obrane ze skórki jabłka kroimy w grube plastry dusimy w rondelku z cukrem i wodą, na sam koniec wsypujemy kisiel, mieszamy.
Studzimy,
ETAP 3:
Bezowa pianka:
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem,następnie wsypać budyń i nie przerywając ucierania cienką strużką wlewać olej.
Miksować tylko do połączenia.
ETAP 4:
Na kruchy spód wykładamy masę z jabłkami i kisielem, pianą rozsypujemy świeże maliny, pozostałe ciasto z zamrażarki zetrzeć na wierzchu.
Piec w nagrzanym do 180*c piekarniku około 55 minut. Słodkich wypieków!
SylaUla