lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kruche z przetworzonymi jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto wyszła bardzo delikatne w ustach się rozpływa polecam

Kruche z przetworzonymi jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche z przetworzonymi jabłkami

 

  • litr jabłek przesmażonych z cukrem
  • 3 szklanki mąki tortowej
  • proszek do pieczenia 15 gram
  • 5 żółtek
  • 160 gram cukru
  • 3 łyżki kwaśniej śmietany
  • margaryna 200 gram
  • 5 białek na bezę
  • szklanka cukru na bezę

 

Sposób przygotowania:

Kruche z przetworzonymi jabłkami
Na stolnicę wsypujemy mąkę potem proszek do pieczenia lekko mieszamy . Robimy zagłębienie i wbijamy żółtka oraz cukier . Margarynę temp pokojowa kroimy w wiórka lepiej będzie się zagniatała. Dodajemy 3 łyżki kwaśniej ,śmietany . Ciasto zagniatamy i 1/3 ciasta odrywamy i do lodówki na godzinkę. Pozostałe ciasto wykładamy na dno naczynia do zapiekania . Jabłka wykładamy ze słoika na ciasto . Ubijamy białka z cukrem i wykładamy na jabłka . Ciasto wyjmujemy z lodówki i ścieramy na średnich oczkach na piane z białek Wkładamy do pieca piekłam 50 minut w 170 stopniach .
Kruche z przetworzonymi jabłkami
Skladniki łączymy ze sobą i zagniatamy
Kruche z przetworzonymi jabłkami
odrywamy 1/3 ciasta i wkładamy do lodówki pozostałe ciasto wykładamy do naczynia do zapiekania
Kruche z przetworzonymi jabłkami
Wykładamy jabłka na ie ubite białka z cukem i scieramy ciasto na tarce wkładamy do pieca na 50 minut pieczemy w 170 stopniach
Kruche z przetworzonymi jabłkami
Ciasto wyszło pyszne jasniutkie i niezwykle delikatne