Sposób przygotowania:
Kruche ciasto ze śliwkami z pianką
Z 3 szklanek mąki, margaryny, cukru pudru, 4 żółtek i 2 łyżeczek proszku do pieczenia zrobić kruche ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na jedną godzinę. Ze szklanki mąki, masła, żółtka, cukru waniliowego i 3 łyżek cukru kryształu zrobić kruszonkę. Ostudzone ciasto rozwałkować, wyłożyć na przygotowaną brytfannę, posypać bułką tartą i ułożyć osączone z syropu śliwki. Wierzch ciasta posypać kruszonką. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni ok 15 minut. Białka z 2 łyżkami cukru ubić na sztywną pianę, dodać kisiel wymieszany z pozostałym proszkiem do pieczenia. Z piekarnika wyjąć ciasto, łyżeczką nakładać stożki z różowej piany, ciasto włożyć do piekarnika i piec ok 25 minut.