Sposób przygotowania:
Puszysty sernik z wiaderka
Na dnie tortownicy o wymiarach 34 x 24 cm położyć papier do pieczenia ( u mnie forma z obręczą ).
W misce zmiksować składniki na ciasto i rozsmarować je na dnie blaszki.
Potem składniki masy serowej połączyć mikserem.
Białka ubić i dodając porcjami cukier ubić pianę na sztywno.
Dodać ją do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Gotową masę wyłożyć do blaszki i wstawić do piekarnika blachę na 55 - 60 minut.
Upieczony sernik zostawić do wystudzenia w piekarniku ale uchylonym .
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
UWAGA !!!
Sernik podczas pieczenia mocno wyrasta i blaszka powinna być dość wysoka.
W misce zmiksować składniki na ciasto i rozsmarować je na dnie blaszki.
Potem składniki masy serowej połączyć mikserem.
Białka ubić i dodając porcjami cukier ubić pianę na sztywno.
Dodać ją do masy serowej i delikatnie wymieszać.
Gotową masę wyłożyć do blaszki i wstawić do piekarnika blachę na 55 - 60 minut.
Upieczony sernik zostawić do wystudzenia w piekarniku ale uchylonym .
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
UWAGA !!!
Sernik podczas pieczenia mocno wyrasta i blaszka powinna być dość wysoka.
Szeptucha
zewa
Dziękuję za skorzystanie z przepisu i cieszę się, że sernik się udał i smakował mimo braku podania temperatury/ Ja piekłam w 180 ( nie wiem dlaczego zapomniałam wpisać temperaturę ).
Gosiaszu
zewa
Spód jest wilgotny ale wyraźnie upieczony. Nie jest zakalcem.
ganutka
Sarenka
Przepis zrobiłam z 6 jajek - z 6 białek i 6 żółtek, cukru dodałam 2/3 szklanki. Ponieważ ciasto nie zmieściło mi się do tortownicy, resztę włożyłam do papilotek. Posypałam je mrożonymi malinami i upiekłam na dolnej półce w piekarniku razem z sernikiem. Najpierw piekłam w 180 stopniach, góra-dół, po pół godzinie zmniejszyłam do 170. Ogólnie - PYCHA :) Pozdrawiam.
zewa
Dziękuję i również pozdrawiam.
zewa
Bez cukru. Jeżeli z cukrem to należy dać mniej cukru zwykłego.
Kaja007
AniaP92