Sposób przygotowania:
Lekkie ciasto jogurtowe z borówką amerykańską
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy we 500 ml wrzątku. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie ubijać dodajemy po łyżce jogurtu. Na koniec dodajemy lekko tężejąca galaretkę.
Na spodzie naczynia układamy biszkopty, następnie wlewamy cytrynową masę.
Na masę dajemy 2/3 borówki (borówki wpadną do masy). Wkładamy do lodówki aż masą stężeje.
W międzyczasie galaretki poziomkowe rozpuszczamy w 750 ml wody.
Gdy galaretka będzie lekko tężeć wlewamy ją na wcześniej wyłożone n aż piance borówki.
Wkładamy ponownie do lodówki.
Smacznego :)
Na spodzie naczynia układamy biszkopty, następnie wlewamy cytrynową masę.
Na masę dajemy 2/3 borówki (borówki wpadną do masy). Wkładamy do lodówki aż masą stężeje.
W międzyczasie galaretki poziomkowe rozpuszczamy w 750 ml wody.
Gdy galaretka będzie lekko tężeć wlewamy ją na wcześniej wyłożone n aż piance borówki.
Wkładamy ponownie do lodówki.
Smacznego :)