ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Kruche zwierzaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kruche zierzaki to po prostu kruche ciasteczka z cukrem. Szybko się je robi i piecze. Są naprawde pyszne

Kruche zwierzaki

Składniki:

Kruche zwierzaki

 

  • 120g miękkiego masła
  • 2 cukry waniliowe
  • 3 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 200g mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Kruche zwierzaki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną oraz dwoma cukrami waniliowymi. Dodać masło, jajko i wyrobić jednolitę ciasto. Następnie ciasto rozwałkować i wykrawać foremkami ciasteczka. Pozostałe jajko dokładnie roztrzepać, posmarować ciasteczka i posypać cukrem. Piec około 15 min w temp. 180st.

Tagi:

jajko jajka