gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Krucho-drożdżowe rogaliki z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne krucho-drożdżowe rogaliki z dżemem znikają jeszcze ciepłe. Polecam wypróbowanie przepisu.

Krucho-drożdżowe rogaliki z dżemem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krucho-drożdżowe rogaliki z dżemem

 

Sposób przygotowania:

Krucho-drożdżowe rogaliki z dżemem
Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową.

Drożdże kruszamy do miski. Dodajemy śmietanę i cukier, dokładnie mieszamy.

Odstawiamy na 10-15 minut w ciepłe miejsce.

Następnie dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto.

Ciasto dzielimy na 4 równe części następnie wałkujemy w koło i dzielimy na 6 trójkątów. Na każdy wykładamy łyżeczkę dżemu, zwijamy ruloniki i zwijamy w rogalik.

Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką, układamy rogaliki.

Pieczemy 30-35 minut w 185 stopniach.

Upieczone rogaliki posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego ;)
Krucho-drożdżowe rogaliki z dżemem
Drożdże kruszamy do miski. Dodajemy śmietanę i cukier, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10-15 minut w ciepłe miejsce.
Krucho-drożdżowe rogaliki z dżemem
Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką, układamy rogaliki.