Sposób przygotowania:
Kruchy kokosowiec
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i upiec biszkopt na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach.
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce.
Ciasto z orzechami: Żółtka ucieramy z cukrem. Wsypujemy orzechy, mąkę, proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek.
Na blachę o wymiarze 25/36 wykładamy połowę ciasta i zalewamy go ciastem z orzechami i przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Masa kokosowa: W garnku gotujemy mleko, kokos i cukier do 10 minut. Margarynę ucieramy i łączymy z zimnym kokosem.
Przełożenie ciasta: Ciasto kruche- powidło- masa kokosowa- biszkopt- dekoracja.
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce.
Ciasto z orzechami: Żółtka ucieramy z cukrem. Wsypujemy orzechy, mąkę, proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek.
Na blachę o wymiarze 25/36 wykładamy połowę ciasta i zalewamy go ciastem z orzechami i przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Masa kokosowa: W garnku gotujemy mleko, kokos i cukier do 10 minut. Margarynę ucieramy i łączymy z zimnym kokosem.
Przełożenie ciasta: Ciasto kruche- powidło- masa kokosowa- biszkopt- dekoracja.