Sposób przygotowania:
Kokosowiec bez pieczenia
Prostokątną brytfannę wykładamy folią spożywczą, łącznie z bokami- najlepiej wywinąć ją na zewnątrz. Spód wykładamy herbatnikami, jeden obok drugiego. Jeśli są przerwy pokruszyć kilka herbatników i zasypać:) W garnku podgrzewamy mleko dodajemy cukier i mieszamy aż się rozpuści. Wsypujemy wiórki i gotujemy przez kilka minut cały czas mieszając. Dodajemy margarynę. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Na koniec wsypujemy mleko w proszku oraz ponownie wszystko mieszamy aby składniki się połączyły. Wylewamy lekko przestudzoną masę na herbatniki. Na masę kokosową ponownie układamy herbatniki. Margarynę na polewę roztopić, dodać pozostałe składniki i ciągle mieszając gotować na małym ogniu ok 4 minut. Całość posypać siekanymi orzechami i kokosem, po czym wstawić do chłodnego miejsca. Czekamy 1.5 godzinki, po czym kroimy na kawałki wielkości herbatnika. Smacznego:)