Sposób przygotowania:
Kruchy placek z czerwoną porzeczką
Gotowe ciasto francuskie kroimy na 7 cm paski i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym białkiem.Posypujemy obficie cukrem kryształem. Na paskach rozkładamy czerwone porzeczki i posypujemy ponownie cukrem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.Cukier puder doda dodatkowej słodyczy, gdyż porzeczki są dość kwaśne.
Łatwy i szybki deser, na przykład dla niespodziewanych gości
Łatwy i szybki deser, na przykład dla niespodziewanych gości
![Kruchy placek z czerwoną porzeczką Kruchy placek z czerwoną porzeczką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruchy-placek-z-czerwona-porzeczka-137341.jpg)
![Kruchy placek z czerwoną porzeczką Kruchy placek z czerwoną porzeczką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruchy-placek-z-czerwona-porzeczka-137342.jpg)
![Kruchy placek z czerwoną porzeczką Kruchy placek z czerwoną porzeczką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruchy-placek-z-czerwona-porzeczka-137343.jpg)
![Kruchy placek z czerwoną porzeczką Kruchy placek z czerwoną porzeczką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruchy-placek-z-czerwona-porzeczka-137344.jpg)