Sposób przygotowania:
Kruchy placek z masą kajmakową
Na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier. W środek wbijamy jajko i dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło. Wyrabiamy ręcznie i dodajemy wodę. Wstawiamy na 30 minut do lodówki.
Formę nacieramy masłem i posypujemy mąką. Układamy w niej rozwałkowane ciasto. Nakłuwamy widelcem i pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 C.
Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia i smarujemy masą kajmakową i posypujemy migdałami.
Formę nacieramy masłem i posypujemy mąką. Układamy w niej rozwałkowane ciasto. Nakłuwamy widelcem i pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 C.
Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia i smarujemy masą kajmakową i posypujemy migdałami.