Sposób przygotowania:
Kruchy tort Jagienki
KRUCHE CIASTO:
Z podanych składników na kruche ciasto, szybko zagnieść ciasto, z którego upiec w tortownicy, po kolei 4-5 cienkich krążków ciasta. Powinny być lekko złote.
KREM DO PRZEŁOŻENIA:
Białka ubić na pianę z dodatkiem 10 dag cukru pudru. Do piany dodać marmoladę brzoskwiniową. Ucierać masę, aż do uzyskania pulchnego kremu. Kremem smarować cienko krążki i składać je formując tort.
MASA NA WIERZCH TORTU:
Całość smarować masą utartą z cukrem pudrem, marmoladą i sokiem cytrynowym.
Z podanych składników na kruche ciasto, szybko zagnieść ciasto, z którego upiec w tortownicy, po kolei 4-5 cienkich krążków ciasta. Powinny być lekko złote.
KREM DO PRZEŁOŻENIA:
Białka ubić na pianę z dodatkiem 10 dag cukru pudru. Do piany dodać marmoladę brzoskwiniową. Ucierać masę, aż do uzyskania pulchnego kremu. Kremem smarować cienko krążki i składać je formując tort.
MASA NA WIERZCH TORTU:
Całość smarować masą utartą z cukrem pudrem, marmoladą i sokiem cytrynowym.