Sposób przygotowania:
Kruchy z makiem i orzechami
CIASTO: Mąkę przesiać przez sito na stolnicę, dodać do niej cukier wanilinowy i proszek do pieczenia i wymieszać. Dodać margarynę, posiekać nożem. Następnie dodać żółtka i cukier puder. Wyrobić, pod koniec dodać śmietanę. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część ciasta rozwałkować i dać na blachę. MAK: Następnie sparzyć mak ok. 1 godziny. Przemleć przez maszynkę 3 razy. Do maku dodać miód, jajka, mąkę, cukier i wymieszać mikserem wszystko. Pod koniec dodać letnią roztopioną margarynę, orzechy i kilka kropel olejku. . Wylać na ciasto. Rozwałkować drugą część ciasta, przykryć mak i wstawić do piekarnika. Piec ok. 1 godziny. Ciepły posypać cukrem pudrem.
Netka
pioge7
a jaki dobry :D