Sposób przygotowania:
Piwne pączki z nadzieniem migdałowo-chałwowym
Na początku przygotowujemy rozczyn.
1) Drożdże kruszymy do miski, dodajemy 2 łyżki mąki i ciepłe mleko, mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
2) Rozpuszczamy margarynę i odstawiamy do ostygnięcia.
3) Następnie żółtka wrzucamy do miski, dodajemy cukier i szczyptę soli, miksujemy.
4) Do rozczynu wsypujemy mąkę, dodajemy masę jajeczną, zimne mleko, ostudzoną rozpuszczoną margarynę.
5) Wlewamy piwo grejpfrutowe i zagniatamy tak długo, aż ciasto będzie odklejać się od rąk.
6) Następnie przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut.
7) Z ciasta formujemy pączki i upłaszczamy.
8) Chałwę przekładamy do naczynia, rozgniatamy widelcem, dodajemy masę migdałową, łączymy i formujemy kuleczki.
9) Na środek pączka kładziemy kuleczkę migdałowo-chałwową, zlepiamy i wrzucamy na rozgrzany olej.
10) Smażymy pączki na złoty kolor i odkładamy na ręcznik kuchenny.
11) Płatki toffi rozpuszczamy i maczamy w nich pączki.
12) Migdały siekamy i posypujemy nimi pączki.
1) Drożdże kruszymy do miski, dodajemy 2 łyżki mąki i ciepłe mleko, mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
2) Rozpuszczamy margarynę i odstawiamy do ostygnięcia.
3) Następnie żółtka wrzucamy do miski, dodajemy cukier i szczyptę soli, miksujemy.
4) Do rozczynu wsypujemy mąkę, dodajemy masę jajeczną, zimne mleko, ostudzoną rozpuszczoną margarynę.
5) Wlewamy piwo grejpfrutowe i zagniatamy tak długo, aż ciasto będzie odklejać się od rąk.
6) Następnie przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut.
7) Z ciasta formujemy pączki i upłaszczamy.
8) Chałwę przekładamy do naczynia, rozgniatamy widelcem, dodajemy masę migdałową, łączymy i formujemy kuleczki.
9) Na środek pączka kładziemy kuleczkę migdałowo-chałwową, zlepiamy i wrzucamy na rozgrzany olej.
10) Smażymy pączki na złoty kolor i odkładamy na ręcznik kuchenny.
11) Płatki toffi rozpuszczamy i maczamy w nich pączki.
12) Migdały siekamy i posypujemy nimi pączki.
SylaUla