paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Barszcz ukraiński inaczej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i pożywny barszcz ukraiński na bulionie wołowym z fasolką szparagową i białą kapustą, zaprawiany żurkiem, najlepiej smakuje na drugi dzień.

Barszcz ukraiński inaczej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Barszcz ukraiński inaczej

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński inaczej
Kapustę białą opłukać i drobno poszatkować dodać do bulionu wołowego dodać również włoszczyznę i ziele angielskie i gotować do miękkości kapusty. Fasole opłukać , pokroić na mniejsze kawałki i dodać wywaru gotować około 10 minut.

Buraki obrać opłukać i zetrzeć na tarce do jarzyn dodać wraz z marchewką i gotować około 5 minut. Całość doprawić sokiem z cytryny, żurkiem i przyprawami do smaku , jeszcze chwilę gotować.

Podawać na gorąco.
Barszcz ukraiński inaczej
Kapustę białą opłukać i drobno poszatkować dodać do bulionu wołowego dodać również włoszczyznę i ziele angielskie i gotować do miękkości kapusty.
Barszcz ukraiński inaczej
Buraki obrać opłukać i zetrzeć na tarce do jarzyn
Barszcz ukraiński inaczej
Marchew i buraki dodać do wywaru gotować około 5 minut. Całość doprawić sokiem z cytryny, żurkiem